Redőny, mint szigetelés

Redőny

A redőnyökre a legtöbben úgy tekintenek, mint egyszerű árnyékolókra, ami szükség szerint napközben kint tartja a kellemetlen napsugarakat, esténként pedig a kíváncsi tekinteteket. Egy redőny azonban messze nem csak ezzel a két tulajdonsággal rendelkezik, hiszen egyik kiemelten fontos funkciója még a szigetelés, amit ráadásul télen és nyáron egyaránt kihasználhatunk.

  • Szigetelés télen
  • Szigetelés nyáron

Szigetelés télen

Nyílászáróink előnyeit vagy éppen hátrányait a legtöbb esetben a téli időszakban tapasztalhatjuk meg. Bár a modern ablakok ma már meglepően jó értékeket és tulajdonságokat képesek felmutatni ezen a téren, ellenben a szeles és fagyos téli időszakban azért érezhetjük majd, hogy a nyílászárók – főként az üvegfelületeken – jelentősen hűvösebbek, mint a falak, ami természetesen negatívan befolyásolja otthonunk belső hőmérsékletét. Hogy mivel lehet megtámogatni ezekben az időszakokban az ablakokat?

Redőny, mint szigetelés

Leginkább egy megfelelő redőnnyel, amit ilyenkor teljesen leengedhetünk, ezáltal egyrészt egy extra légréteget hozhatunk létre az ablak és az árnyékoló között, amivel az itt keletkező úgynevezett „hőhíd” sokkal jelentéktelenebbé válik, ezáltal fűtésre fordított rezsiköltségeink akár jelentősebben is csökkenthetők. Sőt mi több, kiadásainkat még nagyobb mértékben apaszthatjuk, ha rosszabb minőségű, régi fa nyílászárókhoz rakatunk redőnyt, vagy éppen alumínium redőnyt választunk, amely a tömörebb szerkezet és a szigetelt lamellák révén lényegesen jobb hatást biztosít, ezáltal otthonunk hőmérséklete lényegesen kellemesebb lesz a legnagyobb hidegben is.

Szigetelés nyáron

Persze hatalmas tévedés azt hinni, hogy egy lakásnak kizárólag télen van szüksége szigetelésre. Éppen ellenkezőleg: a nagy nyári melegben, kánikulák idején sem hátrány, ha a nyílászárókon keresztül nem áramlik be forró levegő a helyiségekbe, hiszen ilyenkor napközben, sőt esténként is csak odabent lehet fellélegezni egy kicsit. Amennyiben a redőny leeresztésével távol tartjuk a belső helyiségektől a napsugarak melegítő hatását, illetve a nyílászárókon keresztül sem engedjük át a nagy meleget, garantáltan elviselhető szinten tarthatjuk otthonunk belső hőmérsékletét, ami a rezsiköltségek tekintetében újfent nem elhanyagolható.

Redőny, mint szigetelés

Egy 24-25 Celsius fokos lakást ugyanis felesleges például klímával hűteni, vagy ha szükség is van erre, akkor sem kell folyamatosan, illetve maximális fokozaton járatni, amivel rengeteg pénzt megspórolhatunk egy melegebb szezon alatt. Ezért érdemes nyáron is okosan kihasználni a redőnyök szigetelő hatásait!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák