Műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

Redőny

Amennyiben egy család elhatározza, hogy nyílászáróira redőnyöket vásárol, szinte biztos, hogy a döntés kapcsán az egyik legnagyobb dilemma az árnyékolók alapanyagához kötődik majd. Ma már ugyanis a költségek tekintetében például nincs akkora különbség az alumínium és a műanyag között ahhoz, hogy kizárólag az ár legyen a döntő tényező, ezáltal választás előtt érdemes lehet inkább megismerkedni a két típus fontosabb tulajdonságaival külön-külön is.

  • A műanyag redőnyről
  • Az alumínium redőnyről
  • A döntés szempontjai

A műanyag redőnyről

A műanyag redőny éveken át tökéletes alternatíva volt azok számára, akik szerették volna olcsón modernizálni tönkrement, vagy csak megbízhatatlanul működő fa árnyékolóikat. Az egyik legfontosabb pozitívum, ami a műanyag redőnyhöz kapcsolódik, az nem más, minthogy valóban léteznek már nevetségesen olcsón beszerezhető típusok, noha az más lapra tartozik, hogy ezeket érdemes-e megvásárolni abban az esetben, ha hosszútávra tervezünk. Műanyagból ugyanis ma már bármit meg lehet valósítani fillérekért, ezáltal egy árnyékolót is, ellenben ha azt akarjuk, hogy redőnyünk éveken át megfelelően működjön, jól szigeteljen, és megfelelő fényzárással rendelkezzen, akkor elengedhetetlen legalább a középkategóriából válogatni, ami alapból magával hozza a magasabb árcédulát.

Műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

A műanyag redőnyökről az alacsony ár mellett azt érdemes még tudni, hogy megfelelő minőségű termékkel és hozzáértő beépítéssel együtt egy tartós és jól működő árnyékolót kapunk, amit könnyű szerelni, működtetni, mindemellett pedig színterezhető redőnypalásttal és tokszerkezettel is kérhető. Utóbbinak hála a szivárvány szinte minden pompájában tündökölhet az árnyékoló, sőt akár faerezetes mintázattal is fel lehet vértezni a természetesség jegyében.

Az alumínium redőnyről

Az alumínium redőnyről összességében ugyanaz elmondható, mint műanyag társairól, ezáltal száz százalékos fényzárást garantál, szinte bármilyen színben kapható, ezen túlmenően pedig hozzájárul otthonunk extra szigeteléséhez. Sokan azonban tartanak tőle, mert rengeteg helyen sokkal drágábbnak állítják be, mint a műanyag árnyékolókat. Ez ebben a formában viszont egyáltalán nem igaz, hiszen a technológia és a gyártási folyamatok fejlődésének köszönhetően ma már az alumínium és a műanyag redőnyök között nincs akkora árbeli különbség, mint régen. Sőt mi több, ha a műanyag árnyékolók közül a középkategóriából válogatunk – ami hosszabb távú beruházás esetén elengedhetetlen –, akkor ez az árkülönbség még tovább csökken, és konkrétan már tényleg csak az ízlés dönt abban, hogy melyik mellett voksolunk.

Műanyag vagy alumínium redőnyt válasszak?

Illetve nem teljesen, hiszen az alumínium redőnyökről azért érdemes kiemelni, hogy mégis csak könnyűfémből készülnek, ezáltal palástjuk például sokkal tartósabb, mint műanyag társaiknak. Ez különösen fontos lehet olyan nyílászárókon, amelyek gyakran vannak kitéve a környezet hatásainak, ezáltal például jégesőknek is, hiszen míg néhány nagyobb jégdarab egy műanyag redőnylécet képes könnyedén kilyukasztani vagy eltörni, addig például az alumínium esetében ilyesmitől garantáltan nem kell tartanunk. Ez alapján tehát kijelenthető, hogy a mérleg nyelve egy kicsit az alumínium redőnyök irányába dől!

A döntés szempontjai

Persze a döntés minden esetben a vevőn áll, aki saját ízlésének és szempontjainak megfelelően választ majd alumínium és műanyag között.

  • Ha az ár az elsődleges tényező, akkor nyilván meg kell elégednünk a gyenge minőségű műanyagokkal, de ne felejtsük el, hogy hosszabb távon ezekre a javítással vagy az idejekorán esedékessé váló cserével sokkal többet fizetünk majd ki, mintha rögtön egy jobb minőséggel kezdtünk volna.
  • Amennyiben tehát a minőség a legfontosabb, akkor érdemes legalább középkategóriás műanyag redőnyt vagy még inkább alumíniumot választani, hiszen ezek évekig képesek tartósan biztosítani otthonunk megfelelő és problémamentes árnyékolását, valamint extra szigetelését.
  • Ha viszont a minőség mellett a tartósság is lényeges a fentiekben ismertetett tényezőkön túl, akkor a legjobb alighanem az, ha csak és kizárólag az alumínium redőnyök közül válogatunk.
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák