Hogyan takarítsuk a redőnyt?

Redőny

A redőnytakarítás kapcsán nagyon sokan bajban vannak, hiszen bár a belső részeket általánosságban még viszonylag könnyen meg lehet tisztítani, azonban a külső pucolás szinte minden esetben lényegesen problémásabb. Hogy mégis mit érdemes, illetve mit lehet tenni a mindig tiszta és csillogó redőnyökért? Ezekhez gyűjtöttünk össze néhány hasznos tudnivalót!

  • Soha ne szereljük ki a helyéről
  • A belső tisztításról
  • A külső tisztításról

Soha ne szereljük ki a helyéről

A redőnyöknél általában a lamellákból összeálló palást takarítása jelenti a legnagyobb problémát, ami minden esetben egy precízen beállított szerkezet, melynek kiszerelése egyáltalán nem ajánlott abban az esetben, ha nincsen hozzá megfelelő ismeretünk, gyakorlatunk és szerszámunk. Kiszerelni ugyanis talán még nem is olyan nagy probléma, de újra visszatenni, és úgy beállítani, hogy az problémamentesen működjön és zárjon? Ez már nagyobb feladat, és az esetek 99 százalékában szerelőt igényel, ha pedig valamit nem szakszerűen szedtünk szét, akkor pluszban még drága javítást is fizethetünk.

Hogyan takarítsuk a redőnyt?

A belső tisztításról

A redőnyök esetében a belső tisztítás a könnyebb és egyszerűbb feladat, főleg abban az esetben, ha az ablakok ráadásul még alacsonyan is vannak, hiszen ilyenkor még fellépőre vagy létrára sem lesz szükségünk. Kezdésnek húzzuk el a függönyöket, tárjuk ki az ablakszárnyakat, kapcsoljunk villanyt, majd engedjük le teljesen a redőnypalástot. Ha ezzel megvagyunk, egy vizes ronggyal alaposan törölgessük át az egészet, majd miután megszáradt, el is készültünk a nagy munkával.

A külső tisztításról

A külső tisztítás már egy kicsit nehezebb feladat abban az esetben, ha például panellakásban, azon belül is a sokadik emeleten élünk. Ilyen esetben a külső takarítás lehetetlen, de minden esetben életveszélyes feladat, így ha csak nem a földszinten lakunk, eszünkbe se jusson próbálkozni vele. Szerencsére a mai redőnyök többsége öntisztuló anyagból készül, és nehezen koszolódik, éppen ezért takarításra a legtöbb esetben nincs szükség.

Hogyan takarítsuk a redőnyt?

Ha az ablak erkélyre néz, illetve családi házban élünk, abban az esetben a külső tisztítás ugyanúgy történhet, mint az imént ismertetett belső takarítás esetén: engedjük le a redőnyt, majd egy vizes ronggyal alaposan törölgessük át. Fontos, hogy vegyszert soha ne használjunk – pláne színezett árnyékolóknál –, még az erősen koszos redőnyök esetében sem, legfeljebb egy kis szappanalapú tisztítószert, de abból se alkalmazzunk túl sokat.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák