Mikor kell kialakítani a helyet a vakolható redőnynek?

Redőny

A vakolható redőny legfontosabb tulajdonsága és sajátossága már a nevében benne van, hiszen a külső tokos árnyékolókhoz mérten ezt a típust be lehet vakolni, ezáltal sokkal diszkrétebben mutat majd, mint bármelyik utólag felszerelhető változat. Ennek a különlegességének köszönhetően azonban a vakolható redőnyök kapcsán sokkal több előkészületre lesz szükség, így ki kell alakítani nekik a megfelelő helyet ahhoz, hogy az építkezés vagy a felújítás megfelelő pontján a szakemberek megfelelően be tudják szerelni az árnyékolót.

  • Mikor kell kialakítani a megfelelő helyet?
  • Melyik a jobb, a külső tokos vagy a vakolható redőny?
  • Utólag lehet-e vakolható tokos redőnyt szerelni?

Mikor kell kialakítani a megfelelő helyet?

Amennyiben vakolható tokos redőnyt szeretnénk otthonunkra, abban az esetben célszerű lehet már az épület tervezésekor figyelembe venni azt, hogy az ablakok nyílásaiban a külső árnyékoló tokja és kapcsolódó szerkezete mekkora helyigénnyel rendelkezik. Amennyiben időben jelezzük már a tervrajzokon és a kivitelezők számára is, hogy vakolható tokos redőnyt szeretnénk, abban az esetben úgy kerülnek kialakításra a nyílások, hogy azok méretét az árnyékoló a legkisebb mértékben se befolyásolja.

Melyik a jobb, a külső tokos vagy a vakolható redőny?

Alapesetben az összehasonlításnak, miszerint a külső tokos vagy a vakolható redőny jobb-e, nincs létjogosultsága. Mindkét külső típusú árnyékoló ugyanazt a célt szolgálja, ugyanazon az elven működik, egyedül a megjelenés és az esztétika tekintetében fedezhetünk fel különbséget közöttük. A külső tokos redőnyök ugyanis bármikor felszerelhetők, utólag is elhelyezhetők szinte bármilyen nyílászárón, míg a vakolható redőny csak építkezéskor, esetleg külső szigetelés vagy homlokzat felújításakor építhető be, ám ennek köszönhetően sokkal diszkrétebb a megjelenése, hiszen mind a redőnypalást tartója, mind a lefutók könnyedén elrejthetők a vakolat mögé.

Mikor kell kialakítani a helyet a vakolható redőnynek?

Utólag lehet-e vakolható tokos redőnyt szerelni?

Természetesen, a vakolható tokos redőny utólagos szerelése ugyanúgy megoldható, mint a külső tokos árnyékolóké, ám ilyenkor jelentős mértékű bontási munkával kell számolni, amelynek során többek között az ablaknyílások is megnagyobbításra kerülnek. Ezért ajánlják a vakolható tokos alternatívát kizárólag új házak építésekor, illetve a homlokzati szigetelés kialakításakor, amikor az épületen jelentős kőműves munkálatok zajlanak.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák